Reviews

Lees hieronder de ervaringen van reizigers die u voor gingen.

Afgelopen dinsdag zijn wij teruggekomen van 3 weken Cuba. En wat hebben we genoten!
Allereerst complimenten, want de reis was tot in de puntjes verzorgd. Overigens alles wat niet goed ging, is vaak ter plaatse opgelost, danwel door een vertegenwoordiger, danwel met behulp van de casa eigenaren.
Wat een fantastisch land, wat een leuke mensen en nogmaals, alle complimenten aan jullie dat het zo goed geregeld was! 😊

Met vriendelijke groet,

Robin Nieuwland & Marloes Noort
16-07-2018 T/M 07-08-2018
We hebben een zeer bijzondere en verrijkende reis achter de rug. We hebben nog geen tijd gehad om een fotoboek te maken. Dit volgt nog en dan zullen we ook enkele foto’s naar jullie sturen.
Bedankt voor het regelen van een zeer mooie reis!Maarten en Lotte Van Yper
04-07-2018 T/M 21-07-2018
We zijn alweer een paar weken terug van onze reis door Cuba.
We kijken terug op een prachtige reis – terug in de tijd – met veel mooie plaatjes, ervaringen en ontmoetingen.

Met de door jullie voorgestelde reis hebben jullie onze wensen goed aangevoeld, er was een fijne balans tussen natuur, cultuur en strand. Ook de accomodaties waren goed gekozen.

Wij willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor de perfecte organisatie!

Hartelijke groet,Familie de Jonge
23-06-2018 T/M 12-07-2018

De reis was perfect qua tempo en plaatsen voor ons. Als we andere trekkers tegen kwamen dacht ik vaak: van “oei gaan jullie die plek overslaan, of daar zo lang blijven?”
Bij ons was dit niet het geval, het aantal nachten was het correcte aantal die bij elke plaats hoorde.
Weinig trekkers deden las terrazzas, maar ik vond het prachtig dat dit in onze reis zat. Ik heb het gevoel dat de reis echt op maat gemaakt was voor ons, gebasseerd op wat wij graag doen!
Ook het verblijven in casas particulares raad ik iedereen aan!Kirsten Van de Velde
10-06-2018 T/M 25-06-2018
Even een update van onze reis naar Cuba!
Eerst en vooral zijn wij zeer enthousiast over dit prachtige land en zijn inwoners. Daar ik Spaans spreek hebben we de kans gehad deze mensen van dichtbij te leren kennen en niets dan lof over deze warme en goedlachse bevolking.
Wat de organisatie betreft zijn we meer dan tevreden over het vlotte en georganiseerde verloop van de reis, excursies alsook de autoverhuur, in elke casa zijn we heel hartelijk ontvangen! De casa in Havana was als accomodatie wel een stukje minder dan de rest van de casas, de vriendelijke eigenaar en ontbijt maakten veel goed, doch deze casa zou ik niet aanraden! De overigen waren wel aanraders, met als uitschieters die in Santiago en Playa Larga, wat werkelijk pareltjes waren! Die in Santa Clara was ook prachtig mooi! Persoonlijk zouden wij Varadero niet meer overdoen, te toeristisch voor ons, wij houden meer van het authentieke, en eventueel een nachtje meer in Viñales of Baracoa blijven of een tussenstopke ergens localer maken, maar das persoonlijke smaak!
Ik zal u organisatie zeker aanbevelen.
GroetjesFrancios en Nadia Ballings
02-04-2018 T/M 24-04-2018
We hebben het enorm naar onze zin gehad, bedankt voor het organiseren van de onvergetelijke reis!

Het was geweldig, de afwisseling van drukte en rust was prettig. In Havana werden we wel een beetje overvallen door alle indrukken en de drukte. Elke 5 stappen die je zet biedt iemand je een taxi, excursie of routebeschrijving aan, of staat er een bedelaar naast je. Het gekke was dat we dit de laatste dag helemaal niet zo erg hadden als de eerste dagen, we denken dat dat kwam omdat we inmiddels een beetje gewend waren aan de cultuur en er niet meer uitzagen als hulpeloze toeristen haha. Alle steden hadden hun eigen charmes en de afwisseling maakte het een hele bijzondere reis. Je hoeft maar een klein stukje te rijden en de natuur en omgeving is weer heel anders! De Cubaanse cultuur is zo fijn, de mensen zijn heerlijk relaxt en zelfverzekerd, waardoor we uiteindelijk heel makkelijk tot rust kwamen.

De casa’s in Viñales, Trinidad en Santa Clara sprongen er voor ons uit, allen vooral omdat de kamers leuk ingericht waren en de eigenaren enorm behulpzaam en aardig. La Moka was overigens ook erg mooi en heerlijk ontbijt!

Alle casa’s waren helemaal prima, alleen in de casa in Havana waren de medewerkers wat minder gastvrij, maar niet echt storend verder hoor. Alleen in Cienfuegos had het misschien handig geweest om een casa dichter bij de bushalte te hebben, aangezien we er maar een dag hadden hier en nu aardig wat tijd kwijt waren met heen en weer rijden/lopen.

We hadden geen auto, maar de taxi’s waren een heel avontuur haha. Verkeersregels nemen ze niet zo nauw, als ze er al zijn, hadden wij het idee.

We hebben ervoor gekozen om de oldtimer tour in Havana, die per ongeluk ontbrak in de vouchers, te vervangen voor een cocotaxi tour, wat erg leuk was.
De wandeling in Las Terrazas was een andere dan stond beschreven, maar wel erg mooi, door de bossen naar het uitkijkpunt. Ik was in eerste instantie een beetje teleurgesteld dat we geen waterval gezien hadden, maar die mogelijkheid kregen we nog een keer in Trinidad, dus achteraf was het eigenlijk perfect 🙂
Het paardrijden langs de tabakvelden vond ik geweldig, prachtig uitzicht en hele interessante rondleidingen. Mijn moeder vond het wat minder, maar haar paard deed een beetje moeilijk haha.
De boottocht en lunch op Cayo Levisa waren prima, niet echt een hoogtepunt, maar wel leuk en prima te eten.

Voor mij waren de hoogtepunten het paardrijden en een excursie die we zelf geregeld hadden bij een taxichauffeur in Trinidad. Hij nam ons mee naar een prachtig uikijkpunt, een toren die we konden beklimmen, de oude suikerfabriek en de belangrijkste familie van Trinidad. Deze mensen hadden een pottendraaiwinkel. Een oude man liet ons zien hoe hij in 3 minuten tijd 3 verschillende soorten potjes uit één stuk klei draaide, erg indrukwekkend.
Mijn moeder kan geen hoogtepunten kiezen, ze vond het geheel gewoon een hele ervaring 🙂Ingeborg Groen
01-03-2018 T/M 15-03-2018

We zijn gisteren weer veilig teruggekomen in Nederland na een heerlijke vakantie in Cuba!

Onze complimenten en dank voor het regelen van deze reis en de prima locaties, alles was top verzorgd, we hebben genoten van dit geweldig unieke land 🙂

Groetjes, Peter en Marja Kerkvliet
06-02-2018 T/M 23-02-2018

Wat hebben we genoten van een unieke reis! Het was een reis in de ruimte maar ook in de tijd.
Met onze groep van 6 was het logeren in de casas particular bijzonder! Te gast bij cubanen zelf die alles deden om het ons naar wens te maken.
Hier sprong het verblijf in cienfuegos er zeker uit. Ook de maaltijden die we genoten bij al deze mensen waren superlekker en met liefde bereid.
Het hotel in Vinales was heel fijn met het zwembad en het prachtige uitzicht.
In Varadero, bij Mily en Orlando logeren en niet in een megahotel had zeker ook zijn charme. Daar hebben we echte gesprekken gevoerd over het land en de politiek.
De transporten waren steeds stipt en helemaal in orde. Aan de luchthaven opgehaald worden in een classic car bracht ons meteen in de juiste stemming.

De stadstour in classic car en te voet was prima. De paardentour in Vinales werd ook door iedereen gesmaakt. De danslessen waren leuk. Er waren zeer enthousiaste lesgevers maar ook enkele lakse begeleiders.
We boekten zelf een prive yacht voor een dag in Varadero … dat was echt top; het snorkelen, de dolfijnen, het bounty–eiland, langoustines duiken… betaalbaar als je met 6 bent.

De aangeboden tips waren perfect te doen …elk van ons bereidde een deel van de reis voor, zo hebben we niet veel gemist.

Cuba staat niet onmiddellijk meer op ons programma, ik zou de reis en jullie organisatie zeker wel aanraden.
MYRIAM VAN AKEN & CO
01-08-2017 T/M 16-08-2017

Goedemorgen,

Al weer enige tijd terug uit Cuba, maar deze geweldige reis nog lang niet vergeten.
Ik wilde je toch nog laten weten dat we een heerlijke reis gehad hebben, en dat we ontzettend blij waren met de reserveringen en de keuzes die je voor ons gemaakt hebt.
Het was allemaal even goed geregeld. En dat allemaal met de vouchers…
Het begon al bij casa Luly, wat een lieve mensen, en een geweldige plek om te vertoeven zo dicht bij het oude centrum geweldig.
Ook de tochten met de taxi en de Viazul waren perfect geregeld.
Wat waren we blij met de 2 nachten in het prachtige hotel in Las Terazzas. Ook de tocht met de gids was heel mooi.
Als laatste Vinales. Dat was op het eerste gezicht wel erg toeristisch, maar het dal en de sfeer maakte alles goed.
Daar hebben we met een ontzettende leuke gids (Adrian) rondgefietst. Hij vertelde prachtige verhalen en nam ons mee naar zijn ouders. Heeel bijzonder.
En daarbij natuurlijk het weerzien van Mn dochter. Die zich al als een echte Cubaanse door de stad bewoog, meeliftte in coöperatieve taxi’s en afdingde van de ritprijzen die wij moesten betalen.
Kortom alles was geweldig.
Dank nog voor de goede zorgen.
Groet
HENNY VAN BAKEL
02-05-2017 T/M 09-05-2017

Reis is perfekt geweest, zowel heen als terugreis zonder problemen kunnen maken. Behoudens de gebruikelijke wachttijden geen enkele vertraging of andere narigheid gehad. Vliegen met KLM is bijzonder goed bevallen.
Cuba/Havana vonden we erg indrukwekkend, indrukwekkend in de zin van “hoe is het mogelijk dat mensen zo kunnen leven”, natuurlijk we zaten in Havana Vieja en er zijn ook delen van de stad waar “normale” huizen staan maar het deel waar wij zaten benadrukt nog maar eens hoe goed we het in Nederland hebben.
Ook taxi’s in Havana, prima geregeld.
Echte hoogtepunten.
In Havana het gevoel van het zijn in Cuba, het land van Fidel Castro. Iets waar we ons vanuit het verleden wat van voorgesteld hadden en ter plaatse hebben kunnen zien dat het leven daar erger is dan wat we gedacht hadden.
De inwoners waren allemaal zeer zeer vriendelijk en hebben op al onze vragen een antwoord gegeven, hebben ons dingen laten zien van hun zelf, hoe ze woonden en werkten.
Indrukwekkend en alleen mogelijk omdat we een spaansprekende gids bij ons hadden. Onze allereerste maaltijd in Havana was in El Chanchullero ( de zaak met de mannen met bretels), goed gegeten met een lokaal biertje erbij en dan 44 Euro moeten afrekenen was opzienbarend. We hebben nog eens gevraagd of hij niets vergeten was en hebben afgerekend met een riante tip. Dat we een dag later op een terrasje meer dan 300 euro moeten afrekenen was een eigen foutje, hadden we maar moeten vragen wat het kostte voordat we iets bestelden. Maar dan nog 50 euro per man voor een goede maaltijd en een goed glas, daar mag je niets van zeggen.
We hebben er gemengde gevoelens aan over gehouden, positieve gevoelens dat wel maar het verschil Havana – New York is mega groot.

Welk cijfer zouden jullie de reis geven?
Van 1 – 10 een acht/negen en waarom geen 10. Er is altijd wel iets wat anders zou kunnen of beter zou kunnen.

Hebben jullie opmerkingen, tips of verbeterpunten voor ons?
Geen opmerkingen of tips anders dan : Gewoon doorgaan zo, het is ons prima bevallen.
We gaan niet terug naar Cuba maar dat ligt niet aan jullie.
Anderen zullen en hebben we reeds aangegeven dat het werken met jullie en met name met jou Frank een verademing is op het gebied van reizen.
De wijze waarop wordt gecommuniceerd is perfekt en we hebben precies gekregen wat we gevraagd hebben.
Dus de organisatie geven we een dikke vette 10
THEO VAN DER HEIJDEN & FOTOVRIENDEN
23-04-2017 T/M 01-05-2017

Hallo,
Jammer genoeg zijn we weer terug en ben ik al bijna een week aan het werk!!

Ik wil je bedanken voor de organisatie van de prachtige Cuba reis, het was echt fantastisch.

Wat een leuke trip en overnachtingen bij de casa’s, de mensen waren super vriendelijk en de casa’s voldeden aan onze verwachtingen.

De volgorde was ook echt perfect van stedentrip naar steeds rustiger. Alles was goed te berijden, auto heeft ons niet in de steek gelaten ondanks de verkeerde weg naar de El Nicho waterval waarbij een 4wheeldrive niet had misstaan.

De natuur was prachtig, van alles wat en de combinatie van stad, zon, strand, zee , casa’s, natuur, eiland, oud, nieuw, bier, rum, sigaren, eten, muziek, dansen en het autorijden. Het is allemaal te veel om op te noemen maar ik zal deze reis nooit vergeten.

Nogmaals hartelijk bedankt !!!!!!!!
NATHALIE & GERARD DE SMEDT
31-01-2017 T/M 17-02-2017

Hallo,
Vooreerst : het was een super reis.
Alles was perfect geregeld: afhaling vlieghaven, oppikken huurwagen, trips, terug naar luchthaven: alles tip top
vooral transport met oldtimer naar hotel was tof.

Alle accommodaties waren super goed.
Enkel de all in was wat minder maar dit kwam door de verbouwingen veronderstel ik: slechts 1 restaurant open met klein aanbod aan eten.
Ik denk dat bij volle uitbating het wel in orde zal zijn.
De casas waren wel heel tof: super vriendelijke mensen, toffe ontvangst en lekker eten. Allemaal heel netjes.
Las Terrazas: La Moka hotel was wel knap: toffe omgeving
Hotel Los Frailes in Havana was origineel en super goed gelegen om alles te bezoeken
In Vinales : bezoek aan sigarenkweker en uitstap met paarden was origineel en tof

Huurwagen was heel goed, reed vlot: enkel de wegen zijn super erbarmelijk en bewegwijzering is nihil.
Gelukkig zijn de inwoners heel vriendelijk om ons op de goede weg te zetten of met de fiets voorop te rijden naar de casas en hotels.

Een ding zouden wij toch willen opmerken: in jullie reisgids zou ik toch vermelden dat de uitstap naar El Nicho met een terreinwagen moet gebeuren.
Wij hebben halfweg rechtsomkeer gemaakt met de huurwagen: onmogelijk verder te rijden gezien de staat van de weg. Dus El Nicho niet bezocht.

De eerste vier dagen waren super tof: muziek, dans en ambiance verzekerd
EN TOEN STIERF FIDEL!!!!
Weg muziek, dans en alcohol: dat was wel heel spijtig: alle tavernas ‘s avonds waren leeg en doods, maar we hebben het niet aan ons hart laten komen: veel gewandeld en bezocht en op de kamer konden we toch nog een glaasje wijn drinken.

Persoonlijk zouden wij iedereen aanraden om Cuba te bezoeken volgens jullie plan.
Het was perfect en alles zowat gezien wat er te zien valt.
Hotels en casas waren fantastisch!!
Tours waren leuk: toffe gidsen en niet te lang.

Hoogtepunten waren toch Havana en Vinales.

Wij gaan zeker onze vrienden aanraden via jullie een reis naar Cuba te boeken.
Wij geven een 9 voor Cuba en een 10 voor jullie service
Een dikke dankjewel daarvoor

Grtn,
PATRICK EN CHANTAL
21-11-2016 T/M 03-12-2016

Onze reis naar Cuba is ons honderd procent meegevallen
De tour met de oude auto in Havanna was heel goed, de gids trouwens ook (ik had gehoopt op een open auto maar dat was dus niet).
Onze huurauto was ok, rijden met de auto is een heel avontuur, niet het rijden zelf maar de wegen zijn niet goed en de wegwijzers zijn meestal ver te zoeken maar dat maakte de reis spannend
De meeste locaties waren goed, de locatie in Santa Clara was super.
Wij zullen zeker deze reis aanbevelen bij vrienden.
Wat wij leuk vonden waren natuurlijk de vele oude auto’s, een aanrader in Varadero is de dolfijnenshow, hebben er al verschillende gezien maar deze show was echt super!
De andere tour met de fiets in Viñales was ook top, tevens een goede gids.
Groetjes,
BETTY & WILLY TIMMERS
We zouden je nog graag persoonlijk bedanken voor de goede zorgen en de geweldige organisatie. Het was allemaal tot in de puntjes gepland, en verliep perfect volgens mij. Ik weet dat iedereen het heel erg naar zijn zin had, en we hebben geweldige foto’s.
Met vriendelijke groeten,
MORANE ATZMON
We hebben een super reis achter de rug, niets dan positief!
We willen jou en je team nogmaals heel erg bedanken voor de top organisatie!
NATHALIE STORMÉ & PHILIP THYS

Cuba zelf ervaren?